Vyhledávání

Hubnutí

Rozhodli jste se zhubnout? Rádi Vám poradíme, jak na to. Kromě odborné pomoci v našem pražském centru pro hubnutí poskytujeme také on-line konzultace a poradenství.

V naší on-line poradně se můžete zeptat na cokoliv, co Vás zajímá. Získáte v ní odpověď od zkušeného odborníka na hubnutí.

Můžete si také domluvit sezení s odborníkem přímo v našem centru pro hubnutí.

Příspěvek

Vaše jméno či přezdívka
Titulek
Text
Opište kód Kód
hubnutí a zpevnění (Ejva | 4/21/2011 4:08:33 PM)
Dobrý den, paní doktorko ráda bych do léta zhubla a zpevnila postavu.Je mi 17let.Měřím 167cm a vážím 60kg.Tento týden jsem začla cvičit. V pondělí, středu a pátek cvičím hodinu kalanetiku, v úterý a čtvrtek hodinu na stepperu. V sobotu a v neděli jezdím hodinu na bruslích. A ještě jeden den v týdnu půl hodiny plavu. Jím k snídani cereálie s mlékem, nebo celozrný rohlík se sýrem či šunkou, ke svačině bánán a k druhé svačině jablko, oběd mám normální ve školní jídelně a večer mám krajíc slunečnicového chleba se sýrem či šunkou. Denně vypiju 2,5litru vody. Myslíte, že můj plán je dobrý a může se mi při něm podařit zhubnout? Děkuji zaodpověď.
POSTUP PŘI HUBNUTÍ (CHLADOVÁ | 4/15/2011 8:15:39 PM)
Vážená paní doktorko, měřím 161 cm, váha 115 kg, věk 50 let, začínající cukrovka. Musím a chci zhubnout. Slibuji si od toho zastavit postup cukrovky a snížit vysoký tlak. Ze stravy jsem naprosto vyloučila sladké. To bylo “přílohou”, a často i náhradou, každého mého jinak rozumného jídla. V pondělí jsem si naordinovala cvičení na míčích, středa plavání, pátek kalanetika, víkendy nordig-walking nebo zahrada. Plánuji váhový úbytek 2 kg měsíčně po dobu 2 let. Zatím se daří – před třemi měsíci jsem vážila přes 121 kg.
Poraďte prosím, zda postupuji správně, zda je mé předsevzetí realizovatelné a plánovaný váhový úbytek dostačující. Za odpověď děkuje Chladová
RE: POSTUP PŘI HUBNUTÍ (Autorizovaná odpověď: MUDr. Džamila Stehlíková | 5/15/2011 4:56:50 PM)
Vážená paní Chladová, Váš plán je správný, včetně pohybu, který je při cukrovce velmi důležitý. Doporučila bych dietu z potravin s nízkým glykemickým indexem, protože omezit sladké nestačí.
Jak zhubnout? (Ivana | 4/11/2011 1:04:47 PM)
Dobrý den,je mi 53 let měřím 172 cm a vážím 85 kg.Hrozně mě to trápí ale nejsem schopná pro to nic udělat.Není problém zhubnout 5 kilo ale udržet to!!!Nevím zda potřebuji odbornou pomoc.Už jsem vyzkoušela vše možné ale čím jsem starší tím je to horší.Nechci být stará ošklivá tlustá bába ale prostě nevím co dělat.Pořád nato myslím i se v noci budím tím jak jsem tlustá ale nic stím neudělám.Poradíte mi prosím?
RE: Jak zhubnout? (Autorizovaná odpověď: MUDr. Džamila Stehlíková | 5/15/2011 5:11:40 PM)
Vážená paní Ivano, Vaše BMI je 28,7, což je nadváha a proto chápu, že Vás to trápí. Zhubnout natrvalo lze pouze podle odborného individuálního plánu - jídelníček plus cvičení, a to na dobu 3 až 6 měsíců. Pokud budete dodržovat jídelníček krok po kroku, určitě zhubnete! Proto vyhledejte odborníka v místě bydliště nebo můžete se obrátit na nás.
RE: nadváha (Autorizovaná odpověď: MUDr. Džamila Stehlíková | 5/15/2011 5:13:20 PM)
Vážená paní Hano, rizikem je spíše nadváha než její redukce. U vegetariánu je důležité dbat na dostatek bílkovin, aby nedošlo k úbytku svalové hmoty. Doporučila bych Vám dietu s nízkým glykemickým indexem.
Stehna a lýtka (Veronica | 4/5/2011 7:52:32 PM)
Dobrý den, chtěla bych se zeptat, mám svalnatá lýtka a silnější stehna, chtěla bych se zeptat, jaké cviky mám cvičit nebo co mám jíst. Dvakrát denně každý den chodím do velkého táhlého kopce domů, takže neustále lýtka zatínám, od toho neustálého pracování svalů mě přepadávají v noci křeče. Bude léto, tak bych chtěla mít do plavek hezké nohy..... Předem Vám děkuji za odpověď :))
Poraďte (Veronika | 4/3/2011 4:21:10 PM)
Dobrý den, chtěla jsem se zeptat jak efektivně zhubnout. Snažím se o zhubnutí už delší dobu a když něco zhubnu hned to zase neberu zpátky. Už mě to nebaví.Ted vážím 67 kg a měřím 160 cm. Děkuji za odpověď
RE: Poraďte (Autorizovaná odpověď: MUDr. Džamila Stehlíková | 5/15/2011 5:16:17 PM)
Hezký den, Vaše BMI je 26,2, což není velká nadváha, ale nadváha to je. Pokud chcete zhubnout natrvalo, musíte při hubnutí mít plán (to asi dokážete) a pak změnit životosprávu napořád - dostatek pohybu, pravidelné zdravé jídlo, jednou týdně dieta stejná jako v období hubnutí.
RE: Tepová frekvence (Autorizovaná odpověď: MUDr. Džamila Stehlíková | 5/15/2011 5:20:24 PM)
Vážená paní, Vaše BMI je 26,4, což je velmi mírná nadváha, ale přece jenom nadváha. Opravdu chcete přibrat? Potřebovala byste 5-6 kg spíše zhubnout. Přo hubnutí Vám stačí při sportu vejít do pásma cca 115-150 tepu za minutu, takže klidně můžete přidat.
obesita (kris | 3/26/2011 9:44:00 AM)
Dobry den.
Od ledna chodim velice pravidelne do posilovny 4x az 5x tydne..aktivni vydej je opravud velkyj.jim zdrave.neprejidam se.prijem cukru ze sladkoti je naprosto minimalni..tim myslim ze jestli mam par kosticek cokolady za cely mesic tak je to moc...piti nesladim,piji jen cinske zelene a bile caje.nejim chleba,minimum testovin a ryze...za tri mesice jsem ubrala cca 10 cm po celem tele(hrudnik,pas,boky) mam 181 cm. velikost kalhot 44 velikost tricka M-L..ale nechapu jak na vaze muzu mit pres tohle vsechno 106KG..Muzete mi nekdo poradit..dekuji moc
Kortikoidy (DANIELA | 1/20/2011 1:34:15 PM)
Vážená paní doktorko, velmi prosím o radu.Mám diagnostikovanou Bechtěrevovu chorobu, dlouhotrvající aktivita, progrese. Jsem léčena Prednisonem, infuzemi Solumedrolu...Metotrexát vysazen, nežádoucí účinky. Za rok jsem přibrala na váze a to celých 15 kg. Při výšce 178 cm vážím 89 kg, což mi činí potíže i při pohybu. Jsem upřímně vyděšená, protože váha dolů nejde a v mém věku 36-ti let nechci nadále vypadat tak, jak vypadám. Léčím se i s vysokým krevním tlakem, beru AD, Cipralex na sek.depresi způsobenou nemocí. Vážně uvažuji o návštěvě odborné ordinace a případně o nasazení přípravku na hubnutí. SNAŽÍM SE CVIČIT, PROVÁDĚT RYCHLEJŠÍ PROCHÁZKY, OMEZIT STRAVOVACÍ NÁVYKY, MARNĚ !!!Paní doktorko, je dle Vašeho názoru vhodné navštívit specializované centrum pro redukci váhy a ev.si nechat předepsat nějaký preparát na hubnutí? Mám na mysli krátkodobě. Jsem opravdu zoufalá. Děkuji Vám za odpověď.
RE: Kortikoidy (Autorizovaná odpověď: MUDr. Džamila Stehlíková | 1/24/2011 1:08:20 AM)
Vážená paní Danielo,
nejúčinnější léky na hubnutí – anorektika – nemůžete užívat zároveň s Cipralexem, proto bych doporučovala spíše přírodní prostředky podporující spalování tuků a metabolismus, pak striktní jídelníček a pohyb s ohledem na zdravotní stav, neboť s Bechtěrevým se musí cvičit. Můžeme sestavit individuální program v ordinaci. Jsem přesvědčena, že dokážete zastavit nárůst hmotnosti a zhubnout i s kortikoidy.
MUDr.D.Stehlíková
Nadváha (Tomáš | 1/13/2011 6:40:24 PM)
Dobrý den. Chtěl bych se poradit jaké přípravky si mohu pořídit na hubnutí v kombinaci s cvičením v posilovně aby hubnutí bylo co nejúčinnější. Do posilovny zatím nechodím. Potřebuji efektivně zhubnout v oblasti břicha a stehen. Má váha je momentálně 130 kg a výška 183 děkuji.
RE: Nadváha (Autorizovaná odpověď: MUDr. Džamila Stehlíková | 1/24/2011 1:18:30 AM)
Vážený pane Tomáši,
je dobře, že uvažujete o zahájení cvičení. S Vaší vysokou mírou nadváhy (BMI 38,9) doporučovala bych nejen cvičení a obecně dostupné prostředky pro cvičení (nejlepší je l-karnitin), ale navíc celkovou úpravu životního stylu (pohyb, výživa) a hubnutí pod kontrolou lékaře. Možná bude zapotřebí přechodně užívat speciální léky.

S přáním úspěchů při redukci nadváhy,

MUDr. D.Stehlíková
dieta (SIKA 11.1.2011 | 1/11/2011 6:12:07 PM)
Dobrý den,potřebovala bych zhodit nějaké kilo,ale bohužel se neustále cpu i když mě to nějak neuspokojuje.Ale jediné co mi chutná je sladké.Potřebuji něco po čem nebudu mit chuť na jídlo.Děkuji
RE: dieta (Autorizovaná odpověď: MUDr. Džamila Stehlíková | 1/24/2011 1:28:04 AM)
Hezký den,
nejjednodušším řešením by byla návštěva specializované ordinace, kde Vám mohou doporučit nejen jídelníček a program cvičení, ale i potřebné léky. K dispozici jsou například anorektika, která omezují chuť k jídlu a umožňují bezproblémové dodržování redukčního jídelničku.
MUDr.D.Stehlíková
Noční směny (Katka | 9/19/2010 1:43:34 PM)
Dobrý den, chtěla bych se zeptat jaké jídlo jíst při nočních směnách, aby jsem nenabrala.Předem děkuji.
RE: Noční směny (Autorizovaná odpověď: MUDr.Džamila Stehlíková | 9/20/2010 11:34:56 AM)
Při nočních směnách se doporučuje dodržování pitného režimu (např. v podobě zeleného čaje či minerálky) a lehké stravitelné jídlo, například jogurt s ovesnými vločkami a rozinkami, 100 – 200 g zeleniny v podobě salátu. Někomu se osvědčila i polévka, ovšem bez pečiva. Nejdůležitější je pak doplnění spánku.
MUDr.D.Stehlíková
Funkce stitne zlazy (Eliska | 9/11/2010 8:56:12 PM)
Dobry vecer,uz vic jak pul roku beru Letrox.V tydnu75 a o vikendu 50mg.Vazim75kg a merim 172cm.Potrebuju neco zhubnout a nedari se. Muzete mi prosim poradit. Dekuji
RE: Funkce stitne zlazy (Autorizovaná odpověď: MUDr.Džamila Stehlíková | 9/20/2010 6:37:48 PM)
Ani Letrox, ani funkce štítné žlázy není překážkou k úspěšné optimalizaci váhy. Každé úspěšné hubnutí se skládá z úpravy jídelníčku, tréninku a cvičení a také změny chování. Komplexní program úpravy nadváhy můžeme připravit i v naší ordinaci. MUDr. Džamila Stehlíková
výdej a doplnění energie (jana | 8/20/2010 11:47:35 AM)
Dobrý den, jak je to s energií? Kolik mám tělu energie dodat, abych mohla hubnout. Výdej si spočítám dle tabulek činností. Počítám si kalorie v jídlech, ale navím, kolik jich vlastně tělu mám dodat. Děkuji
RE: výdej a doplnění energie (Autorizovaná odpověď: MUDr. Džamila Stehlíková | 9/20/2010 11:44:00 AM)
Vaše spotřeba energie je individuální, vyžaduje měření na speciálně váze plus jednoduchý výkonnostní test – vše lze provést v ordinaci. MUDr. D.Stehlíková
Štírná žláza? (Alena | 7/27/2010 2:52:39 PM)
Dobrý den,

za poslední měsíc a půl jsem na váze nabrala pět kilo, přičemž jsem nijak nezměnila své stravovací návyky. Poměrně pravidelně se hýbu a nějak se necpu. Měřím 175 cm,vážím 78 kg a je mi 22 let.
Poslední dva týdny se nemohu pořádně dodechnout, mám návaly horka a motá se mi hlava. Bolí mě klouby a cítím se hrozně malátně a unaveně. Poslední dva dny skoro nemohu polykat. Mám velmi silnou menstruaci a cyklus se mi teď oddaluje pravidelně o 2-3dny.

Je pravděpodobné, že mám problém se štítnou žlázou? Díky moc za odpověď, už bych se ráda zase cítila ok a vypadala lépe.

HA jsem před 3/4 rokem vysadila kvůli migrénám.
A.
RE: Štírná žláza? (Autorizovaná odpověď: MUDr. Džamila Stehlíková | 8/1/2010 12:06:31 AM)
Doporučuji návštěvu praktického lékaře, aby se vyloučilo akutní onemocnění. Teprve pak by přišla řada na úpravu jídelníčku a zařazení pohybového programu na úpravu nadváhy. Pět kilogramů za měsíc a půl je opravdu moc.
MUDr. Džamila Stehlíková
Zhubnout (yvonka68 | 7/21/2010 5:57:29 PM)
Dobrý den , chtěla bych zhubnout,daří se my to jen na chvíly,potřebovala bych poradit co dělám špatně. Děkuji
nadvaha (vera | 7/19/2010 5:56:07 PM)
Dobrý den chtela bych se optat jak a co bych mela delat abych zhubla mam nadvahu dekuji
A co dál? (Chenishek | 7/17/2010 8:48:43 PM)
Dobrý den, ráda bych se zeptala jaká může být příčina pozastavení hubnutí. Při výšce 180 cm se moje váha po porodu vyšplhala na katastrofálních 140 kg. Od nového roku se mi podařilo schodit 30kg a cítím se o mnoho lépe. Až budu na váze 80 kg, ráda bych opět otěhotněla, v současnosti bych se tomu ráda vyhnula. Můžete mi prosím popsat proč se v současnosti s mojí váhou nic neděje, když při stejném stravování jsem od začátku roku hubla? Za odpověď děkuji
RE: A co dál? (Autorizovaná odpověď: MUDr. Džamila Stehlíková | 7/25/2010 9:06:39 PM)
Vážená paní,
pokud nehubnete, mohou za to jak hormonální faktory, tak pravděpodobně nějaké dietní chyby. Pokud chcete úspěšně zhubnout, na prvním místě by měla být redukční dieta ušitá na míru Vašemu metabolismu (tedy jíst méně než normálně před těhotenstvím, jinak váha bude stát) a pravidelný pohyb podle Vaší fyzické kondice. V případě nedostatečného pokroku jako pomocnou metodu lze použít další prostředky.
MUDr. Džamila Stehlíková
Jak mam zhubnout? (petra | 7/17/2010 5:23:51 PM)
Mam problem s hubnutim. Po 15 letech hormonalni vahy jsem skoncila s 90kily navic. Sice jsem 65 kilo dala dolu,ale diky problemum se stitnou zlazou jsem opetovne pribrala. Momentalne mam pri vysce 180 cm 115kg a rada bych mela 80 kg. Poradite mi,Nereaguji na Herbalife. Ten mi udelal ze zivota na 1 rok peklo. Havelkova

Online Poradna

Zeptejte se odborníka
v on-line poradně.

Odběr novinek