Vyhledávání

Hubnutí

Rozhodli jste se zhubnout? Rádi Vám poradíme, jak na to. Kromě odborné pomoci v našem pražském centru pro hubnutí poskytujeme také on-line konzultace a poradenství.

V naší on-line poradně se můžete zeptat na cokoliv, co Vás zajímá. Získáte v ní odpověď od zkušeného odborníka na hubnutí.

Můžete si také domluvit sezení s odborníkem přímo v našem centru pro hubnutí.

Příspěvek

Vaše jméno či přezdívka
Titulek
Text
Opište kód Kód
RE: hubnuti (Autorizovaná odpověď: MUDr. Džamila Stehlíková | 7/1/2010 9:45:15 PM)
Váš BMI je 32, což je pásmo obezity,proto doporučuji razantnější hubnutí až na Vaší ideální váhu pod lékařským dohledem.
Potřebujete individuální program hubnutí (speciální jídelníček plus
program tréninku v pásmech spalování tuku plus možná jemný spalovač tuků či anorektikum navíc podle reakce organismu). Aby program byl od začátku efektivní, bylo
by vhodné provést biochemické vyšetření krve, měření skladby těla, metabolismu a fyzické kondice. Domnívám se, že byste mohla zhubnout za 6-9 měsíců.
MUDr.Džamila Stehlíková
hubnutí (lola | 6/17/2010 9:42:48 AM)
Dobrý den,chtěla bych poradit s nějakými pomocnými léky na hubnutí.Meridia je stažena,jsou na trhu nějaké jiné alternativy? Předepisujete je svým pacientům? Velmi děkuji za odpověd a přeji hezký den Lola
RE: hubnutí (Autorizovaná odpověď: MUDr. Džamila Stehlíková | 6/22/2010 4:41:53 PM)
Vážená paní Lola,
Meridia je stažena v celé EU, ovšem na trhu v EU je celá řada jiných účinných léků na redukci nadváhy, které jsou doporučovány pacientům s BMI nad 30. Pokud pacient má indikace k léčbě těmito léky, není důvod ty léky mu nepodávat. Hezký den, MUDr. Stehlíková
obezita (Stanka | 6/16/2010 8:59:34 AM)
Dobrý den, mám neteř, která ve svých 18-ti letech váží kolem 100kg (mým odhadem). Rozhodně takto není spokojená,což však není ochotna přiznat. Většinu dne prospí a pohybu moc nemá. Jak ji motivovat, s čím začít... Je zde zapotřebíé už pomoc lékaře, či může hubnout pomocí pravidleného zdravého jídelníčku?
Děkuji za odpověď.
RE: obezita (Autorizovaná odpověď: MUDr. Džamila Stehlíková | 6/22/2010 4:46:07 PM)
Hezký den,
jedná se už o obezitu a je na místě poradit se s odborníkem, nejlépe lékařem. Pokud Vaše neteř má 100 kg v 18-ti letech, je velké riziko, že bude i nadále přibývat na váze, což je pro tak mladou ženu vážné zdravotní riziko. S léčbou obezity ale musí souhlasit sama obézní osoba, na to prosím nezapomínejte.
MUDr. D.Stehlíková
dieta (nnnelyeta | 6/14/2010 9:40:07 PM)
Dobrý den,je mi 24 let na svou výšku 162 cm vážím stále něco kolem 56 kg...před pár lety jsem si váhu dokázala udržovat a měla jsem,až o 6 kg méně,v dnešní době,ať se snažím jakkoli nejde mi váha snížit a to,ani pomocí např.meridie,které jsem zkusila asi před rokem:-( potřebovala bych,aby mi zmizelo bříško a silnější stehna,kde už pomalu pozoruji celulitidu a jsem z toho opravdu nešťastná...myslíte, že má cenu držet nějáké diety či jen sestavit nějáký cvičebný plán?Mockrát předem děkuji za odpověď...
RE: dieta (Autorizovaná odpověď: MUDr. Džamila Stehlíková | 6/22/2010 4:57:42 PM)
Hezký den,

Vaše BMI je zhruba 21,4, což je v pásmu normy a vypadá to tak, že Vašemu tělu to vyhovuje. Pokud chcete mít váhu trvale nižší než táto, musela byste pravidelně cvičit a držet dietu dlouhodobě – protože jakmile přestanete, tělo se znovu vrátí na těch 56 kg. Není to nesplnitelný cíl, jen se musíte rozhodnout, jestli jste ochotna dlouhodobě změnit životní styl. Není problém připravit odpovídající program, který by byl vhodný i pop zdravotní stránce.

Držím pálce!

MUDr. Džamila Stehlíková
+ 420 773 694 000
dr.stehlikova@gmail.com
www.ordinacestehlikova.cz
Milešovská 12
130 00 Praha 3
Antidepresiva (dominika | 6/8/2010 12:21:52 PM)
Dobrý den,mám problém,užívám antidepresiva a za posl.rok,jsem díky nim přibrala 40kg,léky jsme s lékařkou již obměnovaly a zádného výsledku se snížením váhy jsme nedosáhly.Mé tělo se zavodnuje,potím se a otékají mi nohy.Podotýkám ještě,že jím zdravě a snažím se v rámci možností i cvičit.Výsledkem je akorát to,že mě bolí kolena a záda...Jsem z toho neštastná,poradte mi prosím,děkuji předem za radu.Dominika
RE: Antidepresiva (Autorizovaná odpověď: MUDr. Džamila Stehlíková | 6/22/2010 5:15:21 PM)
Vážená paní Dominiko,

Je skvěle, že jíte zdravě a cvičíte, bez toho byste přibrala daleko víc, ale zřejmě to vyžaduje propracovanější redukční dietu podle Vašeho metabolického typu a speciální cvičení v pásmech spalování tuků. Jinými slovy, potřebujete propočítat program, šitý Vám na míru. Pomohou Vám odborníci, můžete se obrátit i na naší ordinaci.

Držím pálce!

MUDr. Džamila Stehlíková
+ 420 773 694 000
dr.stehlikova@gmail.com
www.ordinacestehlikova.cz
Milešovská 12
130 00 Praha 3
hubnutí (petule | 6/7/2010 8:17:23 AM)
Dobrý den,

Mám velký problém s boky, potřebovala bych je nějak zhubnout poraďte prosím. Předem děkuji
RE: hubnutí (Autorizovaná odpověď: MUDr. Džamila Stehlíková | 6/22/2010 5:10:30 PM)
Hezký den,

musíte zhubnout celkově, možnost zhubnout jen na jedné části těla neexistuje (až na chirurgické metody). Snižování hmotnosti a spalování tuků se řídí hormonálně a je už geneticky naplánováno předem, odkud se bude brát v první a odkud – v druhé řadě. Pochopitelně by bylo dobře u toho cvičit, aby se tělo zpevnilo.

Držím pálce!

MUDr. Džamila Stehlíková
+ 420 773 694 000
dr.stehlikova@gmail.com
www.ordinacestehlikova.cz
Milešovská 12
130 00 Praha 3
RE: hubnutí (Autorizovaná odpověď: MUDr. Džamila Stehlíková | 7/25/2010 11:14:52 PM)
Nelze zhubnout pouze v oblasti problémových partii, hubnutí je proces v celém organismu, proto doporučuji celkově upravit nadváhu. Ovšem některé druhy cvičení, především kalanetika, pomohou upevnit svalstvo v konkrétních oblastech. Vyplatí se tedy klasická kombinace redukční diety plus cvičení.
MUDr. D.Stehlíková
RE: hubnutí (Autorizovaná odpověď: MUDr. Džamila Stehlíková | 6/22/2010 5:05:01 PM)
Vážená Moniko,
neznám Vaše BMI, ale vypadá to tak, že Vašemu tělu 3 kg navíc vyhovují. Pokud chcete mít váhu trvale nižší než táto, musela byste znovu zhruba měsíc hubnout a pak pravidelně cvičit, omezovat tuk a cukry - protože jakmile přestanete, tělo znovu nabere ty 3 kg, nebo možná i víc! Není to nějak obtížné, odpovídající program Vám připraví každý odborník (třeba i u nás v ordinaci), hlavní podmínkou by měl být ohled na Váš zdravotní stav.
Držím pálce!

MUDr. Džamila Stehlíková
+ 420 773 694 000
dr.stehlikova@gmail.com
www.ordinacestehlikova.cz
Milešovská 12
130 00 Praha 3
hubnuti (daniela .310 | 5/27/2010 4:21:38 PM)
chci hubnout
RE: hubnuti (Anonymní | 6/22/2010 4:51:02 PM)
Vážená paní (či slečno) Danielo,

je dobře, že jste se rozhodla zhubnout, první krok je velmi důležitý. Nyní se poraďte s odborníkem, kolik a proč musíte zhubnout a zeptejte se ho na alternativy a možnosti, které jsou vhodné pro Vás. Můžete tačít i v naší ordinaci, stačí se přihlásit přes formulář nebo napsat na e-mailovou adresu dr.stehlikova@gmail.com. Pokud se rozhodnete začít u nás, těšíme se na setkání.
MUDr. D.Stehlíková
hubnutí pomocí produktů \herbalife (Alexandra | 5/27/2010 11:49:02 AM)
dobrý den,
již léta se snažím o snížení tělesné hmotnosti. Před třemi roky jsem měla zdravotní problémy a během roku jsem přibrala 15 kg, které nemohu shodit. Nyní jsem měla rozhovor s poradkyní Herbalife, která mi nabídla poradenství a produkty. Vše zní celkem dobře, ale nemohu se rozhodnout. Prosím, nemáte zkušenosti s těmito připravky?? děkuji Alexandra K.
RE: hubnutí pomocí produktů herbalife (Autorizovaná odpověď: MUDr. Džamila Stehlíková | 6/1/2010 11:05:20 AM)
Vážená paní Alexandro,
možná pro Vás bude má odpověď překvapením, ale řeknu Vám, že nerozhoduje metoda hubnutí (Herbalife patří ke světové desítce těchto metod), ale to, jestli u toho vydržíte celou dobu a jestli pak dokážete nenabrat zpátky těžce vybojované a často i zaplacené kilogramy – tedy jestli dokážete během hubnutí také změnit životní styl. Herbalife je promyšlený systém diety a sofistikovaných doplňků, tedy výživa a jen výživa, ale už tolik nedbá na celoživotní změnu životního stylu, to musíte pak zajistit sama, jakmile hubnutí skončí, jinak Vám hrozí jo-jo efekt.

MUDr.Džamila Stehlíková
Přibírání na váze při cvičení a dietě? (Lenka | 5/25/2010 7:11:10 AM)
Dobrý den,mám menší problém,snažím se po schození 25 kil udržovat váhu,poctivě cvičím a omezuji se v jídle(denně mám okolo 5000 kj) bohužel i přesto jde váha nahoru,zkoušela jsem i jíst ještě méně a víc cvičit,bohužel bez výsledku,rpsím poraďte kde je chya :( děkuji
RE: Přibírání na váze při cvičení a dietě? (MUDr. Džamila Stehlíková | 6/1/2010 10:53:56 AM)
Pokud jste rychle zhubla 25 kg, udržet váhu je uměním skoro stejně obtížným jako to samotné hubnutí a obávám se, že něco přiberete zpět. Vaším cílem by mělo být přibrat CO NEJMÉNĚ, maximálně 3-5 kg a zastavit se napořád. Pokud překročíte hranici 5 kg, musíte znovu začít držet dietu jako při hubnutí, abyste nevylítla do jo-jo efektu. Pro udržení váhy po hubnutí bych doporučila dietu podle krevních skupin, která více zohledňuje Váš metabolický typ a může přimět tělo akceptovat sníženou váhu napořád.
Držím palce!

MUDr.Džamila Stehlíková

štítná žláza,hubnutí (Elizabeth | 5/23/2010 7:57:32 PM)
Dobrý večer,je možné zhubnout 10 kg za 3 měsíce se štítnou žlázou? A netloustne se po lécích na štítnou žlázu? Má známá po nich přibírala.A ještě když beru antikoncepci.Děkuji
RE: štítná žláza,hubnutí (Autorizovaná odpověď: MUDr. Džamila Stehlíková | 6/1/2010 10:47:28 AM)
Hezký den,

snížená funkce štítné žlázy je jednou z častých „spolupachatelek“ obezity,stejně jako některé druhy antikoncepce, ale v žádném případě nebrání úpravě nadváhy, pouze se musí určitým způsobem upravit jídelníček a individuální léčebný program. Ano, lze zhubnout 10 kg za tři měsíce i se sníženou funkcí štítné žlázy – v Čechách je to velmi častá diagnóza, ale hubnutí nebrání.

MUDr. Džamila Stehlíková
štítná žláza, hubnutí, výživa (charlen | 5/21/2010 8:54:04 PM)
Dobrý den, již dva roky beru Euthyrox 25 mg kvůli snížené funkci štítné žlázy. Pravidelně 5x týdně cvičím, 5x denně po třech hodinách zdravě a vyváženě jím. Měřím 170 cm a vážím 62 kg, 27 let. Ráda bych se dostala na váhu 59 kg, ale prostě mi to nejde. Mohla byste mi, prosím, poradit, jak mám metabolismus i s touto diagnózou zrychlit, jaké potraviny jíst atd. Děkuji za jakoukoliv radu. S pozdravem Charlen.
RE: štítná žláza, hubnutí, výživa (MUDr. Džamila Stehlíková | 6/1/2010 10:40:18 AM)
Hezký den,
Vaše BMI je 21,4, což je pásmo normální váhy, které Vašemu tělu zřejmě vyhovuje a proto se nemůžete hnout směrem dolů. Navíc pokud pravidelně cvičíte, máte dobré a zdravé svalstvo, které váží vždy víc než tuk ale zároveň nadbytečný tuk intenzivně spaluje. Doporučuji změřit procento tělesného tuku (lze i v naší ordinaci zdarma) a pokud bude menší než 30%, je Vaše tělesné hmotnost ideální a nevyžaduje další úpravy.
MUDr. Džamila Stehlíková
Hubnutí (liba | 5/18/2010 11:42:04 AM)
Ráda bych zhubla alespoň 5-10 kilo.Jsem už v důchodu tak že toho pohybu neni tolik chodím cvičit 1xtýdně.Protože mam diabetes II pořad se to nedaří.
RE: Hubnutí (Dr. Stehlíková | 5/18/2010 11:58:16 PM)
Studie ukázaly, ze pacientům s diabetem II. typu velmi pomáhá léčebný program, jehož součástí je vyváženy pohyb plus dietní režim.
Tělesná aktivita má totiž navíc hypoglykemizující účinek a mela by byt i součástí léčby cukrovky.
Pohyb jednou týdně je ale málo. V naší ordinaci můžeme pro Vás připravit individuální pohybový program na základě testů fyzické zdatnosti.
Sezení s odborníkem (Petra | 5/15/2010 4:10:10 PM)
Kolik sezení bude zhruba potřeba, abych byla schopna upravit svou váhu na rozumnou míru?
RE: Sezení s odborníkem (MUDr. Stehlíková | 5/16/2010 9:23:49 PM)
Vážená paní Petro, počet sezení a především délka programu v měsících (3, 6 nebo 9) se bude odvíjet od Vašeho BMI, tedy od míry nadváhy a dalších individuálních parametrů. V naší ordinaci můžete absolvovat měření a získat individuální doporučení zdarma.
Hubnutí břicha (Petra V. | 5/13/2010 10:08:24 PM)
Po přechodu mám velké převislé břicho, ačkoliv celkem nejsem obezní. Jak se mohu tohoto problému zbavit?
RE: Hubnutí břicha (MUDr. Stehlíková | 5/14/2010 12:11:49 AM)
Břicho bývá velmi často problematickou partií, navíc nadváha typu "jablko" je zdravotně rizikovější, než "hruška". Přibližně v polovině případů pomůže celkové snížení nadváhy, především redukční dieta. Pak se musí přidat speciální cvičení. V případě neúspěchu pak zbývá jen chirurgická pomoc.
RE: Hubnutí břicha (MUDr. Stehlíková | 5/17/2010 1:19:04 AM)

Břicho a boky často jsou velmi problematickou partií u žen, a to zejména s přibývajícím věkem. Beze sporu pomůže celková úprava nadváhy s redukcí podkožního tuku, cvičení, které rovnoměrně zatěžuje svaly včetně těch břišních. Veškeré neinvazivní lokální metody liposukce (kavitace, krémy apod.) nezaberou bez cvičení a redukce příjmu energie se stravou. Bez celkové úpravy nadváhy tuk se rychle vrátí na své oblíbené místo kolem pasu. Komplexní programy včetně diety a cvičení připravujeme i v naší ordinaci. Jako poslední možné řešení se nabízí řešení chirurgické.

Online Poradna

Zeptejte se odborníka
v on-line poradně.

Odběr novinek